FillPak - fixační materiál z prostorově tvarovaného papíru - Vítek, Miloslav
Myšlienka využitia vrstveného papiera skladaného a lisovaného do tvaru nekonečnej hadice (rezanej na stanovenú dĺžku) ako fixačného a ochranného materiálu tovaru v obaloch vznikla vo firme Ranpak Corporation v USA. Tento systém uvedený na trh pod názvom PadPak bol ďalej vyvýjaný a poslednou jeho alternatívou je FillPak.