Agrárna zamestnanosť a možnosti tvorby nových pracovných miest - Buchta, Stanislav
Článok zhrňuje a zovšeobecňuje skúsenosti s tvorbou nových pracovných miest spojených s z implementáciou Programu rozvoja vidieka SR 2007-2013 a to nielen vo forme priamych, ale aj nepriamych dopadov na zamestnanosť. Trend zmeny statusu pracovných miest v poľnohospodárstve prejavujúci sa znižovaním pracovných pomerov na dobu neurčitú a nárastom krátkodobých pracovných úväzkov. Výrazný úbytok platenej práce v poľnohospodárstve meraný vyplatenými mzdami a odpracovaným fondom pracovného času u právnických osôb za obdobie rokov 2000 až 2011. Možnosti zvýšenia zamestnanosti v poľnohospodárstve formou konkrétnych i zovšeobecnených návrhov.