Kontrolný proces a jeho otázky - Záležáková, Eliška
Kontrolu je potrebné vnímať objektívne a vnímať jej pozitíva. Kontrola je postupný, kontinuálny a komplexný proces, dotýka sa všetkých činností v manažérskej práci na každej úrovni. Úzko súvisí aj s informačnými a rozhodovacími procesmi, ovplyvňuje zdokonaľovanie organizovania a zmeny v organizačnej štruktúre, zasahuje do personalistiky, najmä tej časti, ktorá sa sústreďuje na hodnotenie a odmeňovanie. Predstavuje výrazné spätno-väzbové prepojenie všetkých manažérskych funkcií a završuje, uzatvára riadiaci cyklus.