Cenový vývoj vo vertikále výroby a spotreby živočíšnych komodít v rokoch 2008-2012 - Brodová, Martina
Analýza vývoja cien a ich vzájomných vzťahov na jednotlivých stupňoch výroby a spotreby potravín na slovenskom trhu v rokoch 2008-2012. Pre analýzu vzájomných vzťahov závislostí cenového vývoja potravinovej vertikály boli použité tzv. cenové nožnice. Zdrojom vstupných údajov pre analýzu vývoja cien na jednotlivých stupňoch potravinovej vertikály boli cenové databázy ŠÚ SR (nákupné, spotrebiteľské ceny a cenové indexy) a MPRV SR (spracovateľské ceny).