Klimatický panel vyvolal globálnu búrku - Jurina, Ľubomír
Piata správa medzivládneho panelu IPCC o klimatickej zmene, podľa ktorej s 95 percentnou pravdepodobnosťou hlavným vynníkom globálneho otepľovania je človek. Nesúhlas kritikov. Merania povrchu Zeme neukázali v posledných 15 rokoch žiadne zvýšenie teplôt. Hrozba pre bezuhlíkový biznis.