Finančný benchmarking a účtovné aspekty ukazovateľov likvidity v podnikoch poľnohospodárskej prvovýroby na Slovensku - Tóth, Marián
Článok je zameraný na obsahovú špecifikáciu pomerových ukazovateľov likvidity, ako aj stanovenie popisných charakteristík a benchmarkových hodnôt týchto ukazovateľov. Na základe predkladaných benchmarkových hodnôt je možné posúdiť úroveň likvidity individuálneho podniku poľnohospodárskej prvovýroby na Slovensku, a to ako v čase, tak i priestore. Výpočet ukazovateľov je založený na databáze údajov vo forme Informačných listov pre podvojné účtovníctvo MPRV SR v časovom horizonte rokov 2009–2011 za podniky poľnohospodárskej prvovýroby. Odporúčanú likviditu dosahuje len veľmi malé percento podnikov.