Kvantifikácia regionálnej diferenciácie výkonnosti agrárneho sektora - Marcinčáková, Daniela
Článok pomocou vybraných ukazovateľov (poľnohospodárska produkcia, hrubá pridaná hodnota, tvorba hrubého fixného kapitálu, tržby za predaj poľnohospodárskych výrobkov a výsledok hospodárenia) analyzuje vývojové tendencie výkonnosti agrárneho sektora. Na úrovni NUTS III definuje postavenie jednotlivých regiónov v Slovenskej republike. Definuje a analyzuje regionálne disparity z pohľadu vybraných ukazovateľov. Regionálne disparity klasifikuje pomocou vybraných štatistických ukazovateľov – variačný koeficient, pomer dátového súboru a relatívny rozsah dátového súboru. Zároveň na základe zisteného stavu navrhuje možné riešenia.