Ekonomické mýty a manipulácia v médiách - Bačišin, Vladimír
Opis mechanizmu manipulácie s informáciami o ekonomických procesoch. Ide o mýty týkajúce sa ekonomickej krízy, trhu nehnuteľností, eura, zlata, ekonomických cyklov. Mýty sa zakladajú na téze pozostávajúcej z dvoch komponentov. Prvý komponent je pravdivý. Druhý pozostáva zo zmanipulovanej informácie.