Svět očima Tálibánu - Veselá, Věra
Hnutie Taliban a jeho snaha bojovať proti demokracii v Afganistane je jedným z dôvodov neúspechu medzinárodného snaženia o budovanie štátu a pokračujúcej nestability v tejto krajine. V súvislosti s plánovaným odchodom medzinárodných vojsk v roku 2014 prebiehajú diskusie ohľadne ďalšieho možného vývoja úlohy tohto hnutia.