Výkonnosť vybraných svetových ekonomík v kontexte globálnej krízy - centrá svetovej ekonomiky vs. krajiny BRICS - Ďurajová, Viktória
Dopad krízy na vyspelé ekonomiky a rozvojové krajiny v zoskupení BRICS. Súvislosti medzi vývojom v centrách svetovej ekonomiky a vývojom v krajinách BRICS, skúmané v kontexte dvoch aspektov: vplyv finančnej a hospodárskej krízy a nepriamy vplyv prijímaných protikrízových opatrení v oblasti menovej politiky ECB, FED na ekonomiky krajín BRICS.