Tvorba a využitie SQL dotazov v MS Access - Hamranová, Anna, 1957-
Cieľom príspevku bolo na konkrétnom príklade databázy firmy Foodmart demonštrovať vytváranie SQL dotazov v databázovej aplikácii MS Access a ich využitie pri analýze podnikových oblastí Ľudské zdroje a Skladové hospodárstvo, pričom išlo o dotazy od jednoduchších po zložitejšie. Tento spôsob získavania informácií je vhodný najmä pre manažérov podnikov, ktoré nemajú implementovaný komplexný integrovaný informačný systém, prípadne nemajú v podnikovom informačnom systéme integrované údaje zo všetkých podnikových oblastí.