Analýza transmisního mechanismu měnové politiky v ČR pomocí VAR modelů - Bisová, Sára
Základné formy procesov, ktorými centrálne banky ovplyvňujú reálnu ekonomiku, najmä infláciu a ekonomický rast. Historický vývoj formovania stratégií menových politík vo svete. Dynamická makroekonomická analýza transmisného mechanizmu českej ekonomiky.