Efektívne čítanie s porozumením ako jedna zo základných akademických zručností - Zsapková, Eleonóra
Požiadavky, ktoré sa kladú na študentov na univerzitnom stupni štúdia, sa neustále zvyšujú. Študent si musí vytvoriť selektívny prístup k materiálom, ktoré musí preštudovať. Stratégie efektívneho čítania, ako sú napríklad orientačné čítanie, skimming, scanning, kritické čítanie, čítanie so zapamätaním, rýchle čítanie a fotografické čítanie, môžu pomôcť študentovi zvládnuť vysoké nároky, ktoré sa na neho kladú počas štúdia.