Integrovaný systém riadenia podnikových rizík - Kádárová, Jaroslava
Podniky pre efektívne riadenie rizík zriaďujú integrované systémy riadenia rizík, ktoré sú súčasťou líniového riadenia podniku. Ich zavedenie vyžaduje vypracovanie samostatného projektu, ktorý umožňuje zmapovať súčasnú situáciu, navrhnúť a fázovo spustiť činnosti, ktoré budú súčasťou integrovaného systému riadenia rizík. Nie je to jednorazová záležitosť, pretože systém riadenia rizík predstavuje základný rámec, ktorý sa vyvíja v čase tak, aby vyhovoval meniacim sa potrebám podniku.