Moderný nástroj
Cross docking rieši distribučné problémy. Spoločným základom technológie je čo najrýchlejší tok tovaru od prijatia až po odoslanie. V tomto smere je rozhodujúci spôsob práce s tovarom v cross dockingovom centre. Prihliada sa na to, či je tovar konsolidovaný od mnohých výrobcov do jednej zásielky, alebo či je dekonsolidovaný od jedného výrobcu do niekoľkých zásielok, resp. či dochádza ku kombinácii oboch prístupov.