Evoluce institucí 20 let po rozpadu Československa - Volejníková, Jolana
Anlýza a komparácia procesu inštitucionálneho prispôsobovania sa Českej republiky a Slovenska v období rokov 1996 - 2011. Koncept inštitucionálnej ekonómie, keď inštitúcie predstavujú stanovené pravidlá, ktoré určujú vývoj spoločnosti, štátneho zriadenia a ekonomiky v danej krajine. Metodika vypracovaná Svetovou bankou pre hodnotenie inštitucionálnej kvality štátov v rámci projektu Governance Matters.