Zbohom, papier, prichádzajú plastové bankovky - Kláseková, Martina
Pribúdanie štátov, ktoré papierové bankovky nahrádzajú inými novinkami - plastovými príbuznými. Správa britskej národnej banky o vydávaní plastových 5 a 10 librových bankoviek. Používanie plastových bankoviek v krajinách, kde je vysoká teplota a vlhkosť. Austrália ako prvý priekopník. V čom sú plastové peniaze iné ako papierové. Nižšia pravdepodobnosť falšovania a úspory.