Nové prístupy k využívaniu odpadových produktov energetických spaľovacích procesov - Majerník, Milan, 1952-
Unikátnosť v článku predstavenej technológie je v tom, že jeden odpadový produkt energetických spaľovacích procesov - stabilizát je použitý pri zneškodňovaní iného odpadu -odkaliska troskopopolovej zmesi. Zároveň je možnosť ďalšieho využitia odkaliska na pestovanie vŕby ako zdroja biomasy vhodnej ako čiastočnej náhrady vyčerpateľného energetického zdroja pri spoluspaľovaní s uhlím za použitia tej istej technológie, čím je možné prispieť aj k stabilizácii krajiny formou synergického efektu.