Mestá a obce žiadajú vrátiť podiel na daniach na pôvodnú úroveň 70,3 percenta zo súčasných 65,4 percenta - Neupauerová, Zuzana
Ekonomická situácia samospráv ako aj doteraz navrhované zámery financovania miest a obcí na roky 2014 až 2016. Opakované zadržiavanie ušetrených prostriedkov na účtoch obcí a miest z minulých rokov, bez možnosti ich použitia, znamená zabrzdenie miestneho rozvoja, zamedzovanie investícií, zníženie rozsahu, úrovne a kvality verejných služieb pre občanov, ako aj zastavenie odstraňovania modernizačného dlhu na majetku obcí.