Štátna správa funguje od 1. októbra 2013 v štruktúre 72 okresných úradov - Neupauerová, Zuzana
Zmena štruktúry štátnej správy má viesť k zvýšeniu efektivity a transparentnosti v štátnej správe a lepším, dostupnejším, lacnejším a jednoduchším službám pre občana. Komplex opatrení reformy ESO, ku ktorej sa vo svojom programovom vyhlásení zaviazala vláda SR.