Faktory a ukazovatele kvality podnikateľského prostredia v Slovenskej republike - Šúbertová, Elena
Z analýzy faktorov a ukazovateľov pre rozvoj podnikania na Slovensku vyplýva, že pod kvalitou podnikateľského prostredia si každý hodnotiaci subjekt predstavuje iné ukazovatele. Ale existuje zhoda respondentov v tom, že v súčasnosti je u nás nízka vymáhateľnosť práva, relatívne vysoká úroveň neformálnych vzťahov a nízka dôvera obyvateľstva v bezúhonnosť politikov. Diskutabilné sú už nízke colné bariéry a s nimi prichádzajúci transfer technológií. Ale je otázne, či sa ich uplatnením zvýši alebo zníži zamestnanosť v podnikoch, resp. v celých regiónoch a za akú cenu.