Jazyková politika Európskej únie a súčasnosť - Tito, Ľudovít
V centre pozornosti jazykovej politiky Európskej únie je podpora viacjazyčnosti, ktorá vychádza z podpory fungujúcej multilinguálnej ekonomiky, sprístupňovania legislatívnych dokumentov a procedúr všetkým občanom EÚ v ich vlastnom jazyku.