Medzinárodná a interkultúrna komunikácia ako základné ciele štúdia cudzích jazykov a vo vzájomne prepojenej komunite národov - Badinská, Mária
Výučba predmetov cudzích jazykov a metóda CLIL (Content and Language Integrated Learning) - Integrovaná výučba obsahu a jazyka. Efektívnosť a schopnosť motivovať študentov i naďalej zostáva prioritnou oblasťou vzdelávacej politiky Európskej únie.