Sociálne a zdravotné poistenie podľa koordinačných nariadení EÚ - Strýčková, Jolana
Základné princípy sociálneho zabezpečenia občanov Európskej únie. Zásada jednej uplatniteľnej legislatívy. Vyslanie zamestnanca do iného členského štátu EÚ a povinnosť zamestnávateľa žiadať príslušnú pobočku sociálnej poisťovne o vystavenie dokumentu PD A1. Sociálne a zdravotné poistenie pri výkone práce vo viacerých členských štátoch. Uplatňovanie nároku na nemocenské a dôchodkové dávky občanov EÚ. Príklady z praxe.