Poskytovanie zdravotnej starostlivosti občanom EÚ podľa novely zákona o zdravotnom poistení - Strýčková, Jolana
Dôležité informácie poistencom, ktorí migrujú v rámcim štátov EÚ. Podľa smernice EÚ a osobitných predpisov majú poistenci právo na bezpečné a kvalitné ošetrenie v rámci štátov EÚ, zodpovedajúcu úhradu nákladov, poskytnutie lekárskej starostlivosti a rovnaké zaobchádzanie ako s občanmi krajiny, v ktorej sú ošetrovaní v prípade, ak vycestujú do iného členského štátu EÚ.