Inštitút zápisnice o prešetrení sťažnosti v zmysle zákona o sťažnostiach - Sýkora, Jozef
Najvyšší kontrolný úrad SR, ako aj viacerí kontrolóri miest a obcí pri kontrole vybavovania sťažností prichádzajú na skutočnosť, že sťažnosť, ktorá bola riadne vybavená a ukončená oznámením výsledku vybavenia sťažnosti sťažovateľovi nespĺňa zákonnú náležitosť v procese vybavovania predmetných sťažností, a to zápisnicu o prešetrení sťažnosti.