Stravovanie základnej školy podľa aktuálneho zákona o rozpočtových pravidlách - Neupauerová, Zuzana
Rozpočtové organizácie zriadené obcou či vyšším územným celkom nakladajú s reálnymi finančnými prostriedkami. Rozpočty rozpočtových organizácií zriadených obcou či VÚC sú súčasťou rozpočtu obce/VÚC a medzi zriaďovateľom (obec/VÚC) a jeho rozpočtovou organizáciou dochádza k reálnemu presunu finančných prostriedkov. Príjmy sa odvádzajú zriaďovateľovi (spravidla mesačne) a tento finančný tok je reálny. Všetky výdavky sa hradia z vkladového výdavkového rozpočtového účtu, na ktorý obec poukazuje finančné prostriedky svojho rozpočtu.