Velikost rodiny - postoje, normy a realita - Rabušic, Ladislav
Výsledky výskumu, ktorého sa zúčastnilo 2500 respondentov, muži aj ženy vo veku 40-55 rokov. Výskum zisťoval, aké sú predstavy vybranej vzorky populácie o tom, čo je veľká rodina, aké sú predstavy o štandardnej veľkosti rodiny, ako definujú malú rodinu. Výskum ďalej skúmal vzťah medzi chceným a skutočným počtom detí.