Index podnikateľského prostredia na Slovensku ťahajú franchisingové spoločnosti - Majerčák, Peter
Hodnotenie vývoja podnikateľského prostredia v Slovenskej republike. Autori pomocou Indexu podnikateľského prostredia poukazujú na inovatívny nástroj hodnotenia konkurencieschopnosti podnikateľského prostredia, ktorý v sebe zahŕňa množstvo položiek s pridelenou vlastnou váhou rozdelených do niekoľkých kategórií. Aplikácia franchisingu na podnikoch v Slovenskej republike.