Dlhodobý hmotný majetok – vymedzenie, obstaranie a oceňovanie dlhodobého hmotného majetku - Gášpárová, Eva
V zmysle § 12 ods. 1 opatrenia č. 23054/2002-92, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva v z. n. p. dlhodobý majetok je majetok, ktorého doba použiteľnosti, dohodnutá doba splatnosti alebo vyrovnania iným spôsobom pri vzniku účtovného prípadu je dlhšia ako jeden rok. Dlhodobý majetok sa člení na dlhodobý hmotný majetok, dlhodobý nehmotný majetok, dlhodobý finančný majetok a dlhodobé pohľadávky.