Informácia o lotérii pokladničných dokladov – bločková lotéria vrátane jej legislatívnej úpravy - Klabníková, Klára
Lotéria pokladničných dokladov je hra lotériového typu, pri ktorej žrebom je pokladničný doklad vydaný elektronickou registračnou pokladnicou za tržbu prijatú v hotovosti za predaj tovaru. Lotéria pokladničných dokladov sa do povedomia širokej verejnosti dostala už koncom roka 2012 prostredníctvom mediálnej kampane, ktorú viedlo Ministerstvo financií SR a Finančné riaditeľstvo, známa širokej verejnosti ako „bločková lotéria“, ktorá má pre verejnosť aj prívlastok „národná“ alebo „štátna“.