Nastavené sankcie sú pre obchodníkov likvidačné - Košťál, Daniel
Za najväčší problém súčasnosti považujú obchodníci neprimerane vysoké sankcie vyplývajúce z novely zákona o potravinách. Výšky pokút za predaj tovarov po dátume spotreby alebo dátume minimálnej trvanlivosti na Slovensku a vo vybraných krajinách EÚ.