Daň za neúspech - Žitňanský, Eduard
Približne 60 percent právnických osôb, registrovaných spoločností, neplatí daň z príjmu. Zavedenie daňových licencií považuje úrad za ďalšie z radu opatrení v boji proti daňovým únikom. Najviac firiem s nulovými daňami pôsobí v oblasti ubytovania a stravovania. Najmenej nulových platiteľov dane je v kategórii informácií a komunikácie. Daňová licencia bude fungovať ako vynútená záloha. Ministerstvo financií zavedie pre daňové licencie tri sadzby.