Ekonomické a odborné vzdelávanie pri výučbe cudzích jazykov - Melušová, Elena, 1953-
Globalizácia a potreba komunikácie v cudzích jazykoch. Vzájomné prepojenie lingvistiky a ekonomiky s ostatnými študijnými odbormi v rámci humanitných a prírodných vied. Autori charakterizujú súčasnú situáciu a dávajú príklady ako je možné spojiť lingvistiku a ekonomiku vo vyučovacom procese.