Licencie naštvú najmä menšie firmy - Makarová, Xénia
Rozhodnutie Ministerstva financií zaviesť od roku 2014 daňové licencie. Registrovaní platitelia DPH budú platiť od 480 do 2880 eur. Sadzba firemnej dane sa zníži z 23 na 22 percent. Vysoký počet firiem s nulovým daňovým základom je dlhodobý trend. Podľa daňových poradcov by daňovú disciplínu podnikov mali preveriť daňové kontroly, nie celoplošné daňové opatrenie.