Aj naše najväčšie banky prečeše Frankfurt - Kláseková, Martina
Európska centrálna banka má od novembra budúceho roka dohliadať na zdravie európskych bánk. Dôvodom je silné prepojenie bánk na štáty cez vlastníctvo dlhopisov. Kým ECB prevezme žezlo nad zdravím európskych bánk a vytvorí tak prvý pilier bankovej únie, finančné domy čaká prísne testovanie. Najväčšie slovenské banky vedia, že sa musia pripraviť na transfer dát do ECB, i to, že si to vyžiada náklady.