Návrh odporúčaní pre cezhraničný rozvoj inovácií v regiónoch projektu - Andrejkovič, Marek
Výstup projektu InNOBorder (kód projektu 22410420022), ktorý je implementovaný a spolufinancovaný v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika a Česká republika. Projekt sa zameriava na odstraňovanie prekážok cezhraničnej spolupráce v cezhraničných regiónoch. V podmienkach Českej republiky a Slovenska pritom existuje historická tradícia vzájomnej spolupráce, ktorá však vplyvom rozdelenia krajiny na dva samostatné štáty sa oslabila. V mnohých prípadoch sú výrazné rozdiely medzi krajinami oboch regiónov a tak je predpoklad, že práve cezhraničná spolupráca môže predstavovať významný prvok rozvoja podnikovej sféry v oboch krajinách.