Ukazovatele likvidity - Škriniar, Pavel, 1979-
Ukazovatele likvidity vypovedajú o schopnosti podniku pokryť krátkodobé cudzie zdroje majetkom, ktorý je speňažiteľný do jedného roka a môžu byť vyjadrené ako ukazovatele absolútne (rozdielové) alebo ukazovatele relatívne.