Úloha kuriéra s časovými oknami - Čičková, Zuzana, 1978-
V príspevku je prezentovaný problém kuriéra, ktorý je využiteľný najmä v situáciách, keď je daná následnosť obsluhy dvojice zákazníkov a tiež rozšírenie daného problému o časové okná obsluhy zákazníkov. Riešenie zodpovedajúcich úloh je spojené s využívaním výpočtovej techniky s podporou vhodného softvéru. V príspevku bola prezentovaná možná formulácia uvedených modelov v jazyku GAMS zameranom na optimalizačné výpočty.