Konvergencia v ponímaní teórie "trickle-down" - Workie Tiruneh, Menbere
Empirický prístup k meraniu reálnej konvergencie medzi krajinami Európskej únie v obdobiach 1995-2010. Príspevok poukazuje na štatisticky významnú konvergenciu medzi krajinami na jednej strane, avšak upozorňuje na pretrvávajúcu divergenciu medzi regiónmi v nových členských krajinách Európskej únie s dôrazom na SR. V tomto zmysle príspevok poukazuje na zlyhanie teórie tzv. trickle-down.