Kvalita života domácností z pohľadu ich daňového zaťaženia - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Na to, aby jedinec mohol uspokojovať svoje potreby, musí vlastniť isté množstvo finančných prostriedkov, ktoré získava predovšetkým realizáciou rôznych ekonomických aktivít. Na výšku týchto zdrojov v podstatnej miere vplýva politika daňových sadzieb, ktoré znižujú úroveň disponibilných príjmov všetkých subjektov. Medzi kvalitou života a daňovým zaťažením preto existuje veľmi úzka vzájomná prepojenosť.