Význam teórie ľudského kapitálu pre makroekonomickú analýzu - Čaplánová, Anetta, 1967-
Hlavné implikácie teórie ľudského kapitálu pre makroekonomickú analýzu v súčasnom období hospodárskeho vývoja. Teória ľudského kapitálu a význam ľudských znalostí a schopností, ktoré zvyšujú produktivitu jednotlivca z hľadiska jednotlivých aspektov makroekonomického vývoja.