Perspektívy realizácie stratégie Európa 2020 - Gonda, Vladimír
Príspevok je venovaný stratégiám konkurencieschopnosti EÚ na začiatku 21. storočia – Lisabonskej stratégii, revidovanej Lisabonskej stratégii a stratégii Európa 2020. Približuje priority, navzájom prepojené hlavné ciele a sedem iniciatív stratégie Európa 2020, všíma si osobitnú úlohu európskych inštitúcií týkajúcu sa realizácie predmetného programu. Pozornosť sa venuje príčinám neúspechu Lisabonskej stratégie, pozitívam novej stratégie V závere príspevku sa autor zamýšľa nad perspektívami realizácie stratégie Európa 2020.