Pohľad predstaviteľov teórie regulovania na medzinárodnú migráciu pracovných síl - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Najnovšie práce predstaviteľov teórie regulovania, ktoré sa zaoberajú medzinárodnými vzťahmi a sústreďujú sa na problémy medzinárodnej migrácie pracovných síl. Javy, s ktorými tradičná teória neuvažovala: sieťové efekty, pas mobility, kaskádovité efekty. Zároveň predkladajú alternatívny návrh k uvedenému prístupu.