Humanizácia ekonomiky a makroekonomické procesy v 21. storočí - Ivanová, Pavlína
Humanizácia – spoločenský proces eliminujúci nemorálne a neetické procesy v ekonomike a spoločnosti, ktorý podporuje efektívny dlhodobo udržateľný ekonomicky a spoločenský rozvoj, v ktorom centrom pozornosti nie je bezbrehá honba za ziskom, ale človek a spoločnosť ako celok. Humanizácia ako katalyzátor spoločensko-ekonomických problémov a zmien v 21. storočí.