Komparácia súčasného slovenského a českého univerzitného vzdelávania prostredníctvom vybraných kvantitatívnych ukazovateľov - Kováč, Filip
Odlišné a podobné trendy vývoja v univerzitnom vzdelávaní na Slovensku a v Česku ako dôsledok rozmachu súkomných vysokých škôl v oboch krajinách, ako aj vplyvu reforiem naštartovaných na začiatku 21. storočia. V súčastnosti obe krajiny rovnako ako zvyšok EÚ zápasia s vysokou nezamestnanosťou absolventov a preto rastúci tlak na zvyšovanie kvality univerzitného vzdelania a iniciatívy ako napríklad stratégia Európa 2020 možno považovať za mimoriadne aktuálne.