Vysoká dynamika, ale aj značný potenciál - Matloň, Igor
Poľsko ako jeden z piatich najdôležitejších obchodných partnerov Slovenska. Misky váh obchodného salda naklonené na slovenskej strane. Vysoká dynamika rastu slovensko-poľského obchodu. Nerastné suroviny - tradičná komodita vzájomného obchodu. Tovarová štruktúra obchodu. Spolupráca v energetike.