Zákon o e-Governmente - Čintala, Peter
Programové vyhlásenie vlády SR obsahuje záväzok zabezpečiť pokrok do procesov modernizácie, ekonomizácie a informatizácie verejnej správy. Cieľom je vybudovanie modernej verejnej správy, ktorá bude transparentná, efektívna, dostupná, s minimálnou záťažou pre občanov a podnikateľov. Snahou je zracionalizovať jednotlivé postupy a odbyrokratizovať prácu s informáciami v činnosti orgánov verejnej správy. Na dosiahnutie tohto cieľa je stanovený cieľ "Elektronizácia procesov verejnej správy".