Analýza programu ESO s návrhmi riešení problémových okruhov - Hrtánek, Ladislav
Právnym dokumentom, ktorý je konkretizáciou jednotlivých ustanovení programového vyhlásenia vlády je Program ESO, ktorý je dokumentom a ktorý vo svojej podstate vlastne zavádza zmeny predovšetkým v miestnej štátnej správe.