Zostavenie konsolidovanej účtovnej závierky - Mráziková, Janka
Účtovná závierka zostavená za jednu účtovnú jednotku sa označuje pojmom individuálna účtovná závierka. Účtovná jednotka, ktorá zostavuje individuálnu účtovnú závierku je právnickou osobou. Konsolidácia účtovných závierok jednotlivých samostatných účtovných jednotiek sa uskutočňuje pomocou postupov konsolidácie, ktoré sú založené na účtovných metódach konsolidácie a účtovných zásadách konsolidácie.